Profil  |  Viziune, misiune si valori  |  Evenimente  |  Articole  |  Contact   
slide show
Prima pagina  

Aparat masura grad de compactare sol FMX 8180
     

Alte detalii prin telefon:

Descriere detaliata
Compactarea solului poate avea loc in orice tip de sol. Circulatia timp de mai multi ani si actiunea plugului pot cauza gruparea particulelor de sol si eliminarea aerului din sol ceea ce creeaza un strat de sol tare sub zona in care se actioneaza cu plugul. Cand are loc acest proces, se formeaza un strat de sol tare ceea ce face ca umezeala si radacinile plantelor sa patrunda greu in sol.
Aparatul care verifica gradul de compactare al solului este un penetrometru care masoara gradul de compactare al solului si este bazat pe standardul ASAE S313.3. Acesta este livrat cu 2 tije ascutite: una cu varful subtire (diametru 13 mm) pentru folosirea in solul tare si una cu varful gros (diametru 19 mm) pentru folosirea in solul moale.
Cadranul are 2 scale (cate una pentru fiecare tip de tija) care sunt calibrate in pounds/inci a bazei varfului conic al tijei.
Cadranul are scalele colorate pentru referinta:
Verde (0-200 psi)
Conditii bune de crestere
Galben (200-300 psi)
Conditii acceptabile de crestere
Rosu (300 psi si peste)
Conditii nefavorabile de crestere
Cel mai bun moment pentru utilizarea testerului este primavara inainte de a ara solul. Solul ar trebui sa aiba un continut bun de umiditate deoarece gradul de umiditate si textura solului vor afecta citirea testerului.
Este bine sa comparati citirile aceluiasi tip de sol si cu acelasi grad de umiditate. Verificati un rand de langa marginea terenului (zona necultivata) si apoi verificati suprafata campului pentru comparare. Trebuiesc efectuate mai multe teste intr-un camp pentru a avea o citire mai exacta.
Testerul va va ajuta sa determinati existenta unui strat compact si, daca acesta exista, adancimea lui. Dupa ce ati arat, testerul va determina adancimea la care ati lucrat solul si daca operatiunea mecanica a rezolvat problema.Alte detalii pe pagina producatorului
Producator:
Pagina web: http://


Categorii de produse


Noutati
Termometru sol electronic VM 810260
Instrumentul se aprinde prin apasarea oricarui buton de functionare localizat pe partea frontala a t ...

[Detalii]
Umidometru pentru uscator cereale CMM 100
Umidometrul CMM100 este destinat utilizarii fie pe o combina de recoltat fie pe un uscator de cereal ...

[Detalii]
Sistem de ghidare Patchwork Blackbox Go
Ideal pentru aplicarea fertilizatorilor, a erbicidelor si in lucrarile efectuate solului
...

[Detalii]


© 2007. , , Tel:, E-mail:, .

Termeni si conditii | Contact

Vizite: /azi:

Realizat Capitaneanu Bebi